- Ved at måle temperaturen på dit vand kan du være sikker på, at vandet har den helt rette temperatur
- Måler op til 110 grader
Bryg din te med den rette temperatur
Vandets tempeatur har stor indflydelde på teens endelige smag, så det kan være en god idé at måle temperaturen på vandet. Dette giver det mest optimale smagsresultat. Grøn te skal brygges med let afkølet vand, og hvid te skal være endnu mere afkølet. Den største fejl sker når man brygger grøn eller hvid te på kogende vand. Dette trækker alle bitterstofefferne ud i vandet, og gør teen nærmest udrikkelig.
Grøn te brygges ofte forkert
Mange mennesker har en idé om, at grøn te er en bitter drik. Det er ofte en sætning jeg har hørt på markeder, hvor jeg har solgt løs te. Nogle mennesker vælger helt at undgå den grønne t – da de anser den som besk og bitter.
Dette er dog ofte fordi teen er brygget forkert. Hvis du hælder vand over grøn te umiddelbart efter det har nået kogepunktet, så trækkes alle bitterstofferne ud i vandet – hvilket gør teen bitter og i mange tilfælde udrikkelig.
Det er meget vigtigt at lade vandet køle af når man brygger grøn og hvid te. Vandet skal nedkøles til 80-85 grader. Dette vil ofte tage noget tid, hvis man lader vandet køle i kanden. Har man ikke tålmodighed til dette, så kan man tilsætte koldt vand – men så er det en rigtig god idé at måle temperaturen med et te termometer, så man ikke pludselig har lunkent vand.