Teacup.dk
  • Forside
  • Te
    • Urtete
    • Grøn te
    • Sort te
    • Hvid te
    • Rooibos
    • Iste
    • Matcha Te
    • Special Te
    • Tetyper
  • Kaffe
  • Bolig
    • Køkken
    • Tekander
    • Kopper, varmere mm.
    • Tefiltre
    • Jul
      • Julepynt
      • Jule- og Adventskalendere
  • Delikatesser
    • Krydderier
    • Marmelade og Spreads
    • Lækkerier
    • Olie og Eddike
    • Nødder & Chips
    • Pasta, Ris og Kiks
    • Pesto og Tapenade
    • Sennep
    • Oliven
  • Bageudstyr
    • Bagning
    • Kager, kagepynt og udstyr
    • Råvarer
    • Kager
  • Gaveidéer
    • Gavekurve
  • Om os

Mest Læste

  • Hjemmelavet Iste

  • Tekande i Glas

  • Kvæde te

  • Te Guide

  • Iskaffe Opskrift – prøv denne lækre opskrift

  • Nespresso Kaffekapsler

  • Cool Mint Te

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign
Hvid te

Pai Mu Tan – Hvid Te

by Milla oktober 23, 2014
written by Milla oktober 23, 2014
26

paimutanPai Mu Tan er en type hvid te, som er opkaldt efter de smukke hvide kronblade på White Peony. Med sine meget store grønligt hvide blade, den naturlige form, den behagelige og forfriskende duft og lys, ler Pai Mu Tan en af de store teer, ikke bare i Kina, men i hele verden.

Pai Mu Tan er produceret i Zheng Huo County i Kinas Fujian-provins fra en knop og en til to blade. En særlig type te – Narcissus eller Chaicha – bruges til produktionen af hvid te. Den hvide te dyrkes, plukkes og forarbejdes efter ældgamle traditioner.

Hvid te, Pai Mu Tan, forarbejdes kun på en naturlig måde, hvor bladende visner og tørrer i solen. Der bruges ingenformer for maskinel forarbejdning, og der bruges heller ingen varmebehandling ud over den som solen giver. Dette betyder at Pai Mu Tan er en af de mest naturlige og uforarbejdede teer i verden.
Pai Mu Tan har et fantastisk farverigt, tørt, intakt blad. Dens volumen er meget lys på grund af de “Big White” blade, der bruges i produktionen.  De dunede hvide hår på undersiden af bladet, er årsagen til den karakteristiske sølvfarvede hvide farve af denne specielle form for hvid te.

Når Pai Mu Tan brygges har den en lys farve, med en forfriskende aroma, og en sød, fyldig og lækker smag.

Når man tilbereder Pai Mu Tan er det vigtigt at man lader det kogte vand køle af til omkring 70 grader inden man hælder det over teen. Derefter skal den trække 2-3 minutter inden man drikker den. Bladene kan genanvendes 3-4 gange. Trækketiden skal være mindre de efterfølgende gange.

0 comment 0 FacebookTwitterPinterestEmail
Milla

previous post
Har i noget der smager lige så godt som Cool Mint?
next post
Tekande i Glas

You may also like

Morning Melody – Økologisk

maj 31, 2023

White Ice Tea – Økologisk

maj 29, 2023

White Passion

maj 29, 2023

White Silver Needles

maj 29, 2023

Hvid Jul

maj 6, 2023

Englestøv

maj 5, 2023

Friske Ferskner – grøn te med fersken

april 24, 2023

Hvid Te

juli 4, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Keep in touch

Facebook Instagram Youtube

Seneste Artikler

  • Nespresso Kaffekapsler

  • Perle Te

  • Adventskalender

  • Little’s Kaffe – instant kaffe med smag

  • Puks Delikatesser

Nyeste kommentarer

  1. Karl Nicolaisen på Te Guide
  2. Perle Te - Teacup.dk på Tekande i Glas
  3. Sarah Jessen på Hjemmelavet Iste
  4. Louise på Hjemmelavet Iste
  5. teacup på Hjemmelavet Iste
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign